Dizajnirajte vaš radni sto u skladu sa Feng šui metodom

Uvek je dobra ideja biti siguran da mesta na kojima provodite dosta vremena, kao što je vaša spavaća ili radna soba, sadrže u sebi pozitivnu Feng Šui energiju.

Što je bolja energija u vašoj kućnoj kancelariji i za vašim radnim stolom, to je bolji kvalitet vaše lične energije. Dobar Feng Šui ne znači da stvari treba samo lepo da izgledaju već i da budu funkcionalne. Nije dovoljno da je vaša radna kućna kancelarija samo lepo stilski uređena, ako joj nedostaju elementi neohodni za dobar Feng Šui.

FENG ŠUI KARAKTERISTIKE RADNOG STOLA

Prvo korak od kod treba da započnete je izbor radnog stola u skladu sa Feng Šui principima. Feng Šui kriterijumi za dobar sto su:

MATERIJAL

Od svih mogućih materijala – drveta, stakla, metala, drvo predstavlja najbolji izbor. Ono donosi prirodnu i negujuću energiju u vaš radni prostor. Staklenom stolu s druge strane nedostaje čvrstoća jer omogućava energiju da se kreće vrlo brzo. Ako ste odabrali stakleni sto, Feng Šui lek koji vam se nudi u tom slučaju su visoke biljke. Metalni sto donosi oštrinu, preciznost i jasnoću pri radu.

OBLIK

Većina oblika u kojima su prisutni radni stolovi, predstavlja dobar Feng Šui. Međutim sve zavisi od cilja koji pokušavate da postignete svojim radom. Tipičan pravougaoni sto pruža energiju uzemljenja elementom rasta i širenja. Najbolje bi bilo da odaberete sto sa otvorenim prednjim delom, jer on podstiče bolji protok energije. Radni sto u “tekućem” obliku se smatra odličnim Feng Šui izborom jer promoviše kreativnost i stalan osvežavajući tok energije. Okrugli sto je dobar izbor za sastanke jer podstiče protok slobodne energije. Kvadratni sto s druge strane stvara energiju stagnacije. Ovalni sto je po funkciji sličan okruglom ali raspodela energije u njegovom slučaju nije jednaka.

BOJA

Siva – Slična beloj boji sa većom snagom okrenutom ka fokusu.

Pri izboru boja za vaš radni sto treba da odaberete onu koja odgovara vašoj energiji:

Braon – Boja zemlje koja stvara osećaj udobnosti i koja hrani telo.

Crna – Introspektivna boja koja promoviše koncentraciju i otvorenost.

Crvena – Boja snažne aktivacije.

Bela – Boja koja dovodi u prvi plan jasnoću i disciplinu.

Zelena – Boja revitalizacije, stvaranja i nege.

Izvor: thespruce.com