Kako postaviti novu feng šui novčanu žabu

Korišćenje feng šui novčane žabe ima duboke simboličke korene. To je mitološko stvorenje sa tri noge za koje se kaže da privlači bogatstvo i obilje. Zbog toga se često može naći u kineskim ustanovama, kao i u prodavnicama. Novčana žaba može se staviti na više lokacija i položaja, ali postoji nekoliko opštih pravila za gde i kako ih postaviti da biste uživali u prednostima ovog duhovnog simbola.

Legende o feng šui novčanoj žabi

Simbolika novčane žabe potiče iz kineskog folklora. Prema jednoj legendi, supruga jednog od osam besmrtnika koja je bila pohlepna i žudila za bogatstvom, ukrala je eliksir besmrtnosti i popila ga. Za kaznu je pretvorena u žabu sa repom punoglavca umesto dve zadnje noge i prognana na mesec. U drugoj verziji priče, njen razbesneli suprug je gađao strelom, zbog čega je ostala bez noge.

U povezanoj legendi, jedan od besmrtnika namamio je žabu iz skrivanja zlatnicima, znajući da je naklonjena bogatstvu. Kaže se da je toliko pohlepna da se novac zapravo lepi za nju dok putuje nebesima, a koji vam onda donosi ako je izložite u kući ili kancelariji. Shodno tome, tronoga žaba često je prikazana okružena novcem ili sa novčićem u ustima.

Dalje, žabe i krastače nalaze se oko vode, a u feng šui-ju voda je simbol bogatstva. Zajedno su ove legende i udruženja novčanu žabu pretvorili u magnet za bogatstvo i sreću.

Postavljanje novčane žabe na pravo mesto

Tradicionalno, novčana žaba se stavlja u energetsku zonu novca feng šui-ja ili poziciju bogatstva. Ovo je obično ugao kuće koji je dijagonalno suprotan ulaznim vratima i poznat je kao primarni položaj bogatstva. Ugao nasuprot (ravno preko) osnovnog položaja bogatstva je sekundarna pozicija bogatstva.

Pored postavljanja žabe u novčanu zonu, možete staviti i drugu novčanu žabu blizu prednjih vrata. U ovom slučaju, važno je postaviti žabu sa pogledom pravo u kuću, a ne kroz glavna vrata pogledom vani.

Smatra se da grupa novčanih žaba – naročito grupe od tri, šest ili devet – donosi više bogatstva od jedne žabe. Ali ne prelazite devet, i rasporedite ih tako da se kose sa različitim pravcima.

Mesta za izbegavanje stavljanja novčane žabe

Uvek postavite feng šui novčanu žabu sa poštovanjem. Održavajte žabu i okolinu oko nje čistom i nemojte je nikada stavljati na pod. Umesto toga, odaberite podignutu površinu, poput ormarića, koja je postavljena uz zid kao potporu radi zaštite svoje energije. Ali nemojte ni žabu postavljati previsoko, jer je ovo može staviti van dohvata džepova.

Novčana žaba takođe ne bi trebala biti usred sobe, ispod prozora, u hodniku ili na prometnom području. Pored toga, nemojte postavljati žabu novca u spavaću sobu, kuhinju ili kupatilo, jer u ovim prostorijama može doneti nesreću.

Izvor: thespruce.com