Stroge majke odgajaju uspešniju decu

Stalni prigovori vaše majke od kojih vas boli glava, u stvari će od vas napraviti bolju i uspešniju osobu u životu. Šta je to što utiče na jednu devojčicu ili dečaka da postane uspešna osoba? Intelekt, naporan rad, samouverenost, odgovornost, dobre životne odluke i niz drugih stvari.

Ali, da li ste znali da je jedan od ključnih faktora za uspeh jedne osobe njena majka?

„Da li si napisao domaći?“, „Raspremi svoju sobu!“, „Da li si oprao zube?“, „Slušaš li me?“…

Ova pitanja i izjave, koliko god da izgledaju iritirajuće, napraviće od vas uspešnu osobu.

Iza svake uspešne devojke stoji njena majka koja stalno prigovara, otkriva jedno istraživanje fokusirano na život 15.500 devojaka uzrasta od 13 i 14 godina. Možda će vam zvučati neverovatno, ali stroge majke koje stalno prigovaraju, u stvari rade pravu stvar. Iako se ovo istraživanje odnosi samo na ćerke, verujemo da je situacija ista i za sinove.

Visoka očekivanja majki od svoje dece utiču i bude osećaj odgovornosti kod njih, pa je velika verovatnoća da će biti dobro obrazovani i praviti dobre životne izbore.

Istraživanje je pokazalo da je kod strogih roditelja smanjena verovatnoća trudnoće kod njihovih ćerki tinejdžerki, a povećana verovatnoća da će imati veće plate.

Zato, kada vam majka sledeći put bude prigovarala, nasmejte se i poslušajte je, jer ona samo radi na tome da postanete bolja osoba.

Izvor: doyouremember.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *