Sve o horoskopskim znacima: Strelac

Strelac vlada devetom kućom, koja se odnosi na filozofiju, religiju, duhovna iskustva, duga daleka putovanja (inostranstvo).

Ovim zodijačkim sazvežđem vlada Jupiter, planeta otmenih i dubokih priroda. On donosi pravednost, plemenitost, izražene etičke vrednosti, pa možemo reći da su osnovna interesovanja Strelca neraskidivo upućena upravo na ove oblasti života.

Njega ne interesuje površnost i svet pojavnog, nego isključivo ono suštinsko što izmiče pojavnom, ono stalno iza nestalnosti empirije, čulima neregistrovano. Zato Strelci razmišljaju o svemu što ih okružuje, ne primajući ništa kao faktičku datost. To je priroda otvorena za najširi spektar mogućnosti.

Ne nameću svoju volju, ali isto tako ne vole da im drugi guše slobodnu volju.

Hrabro se suočavaju s problemima, prilazeći im s više aspekata, zainteresovani su i otvoreni za tuđa razmišljanja, ali odluke ipak donose sami. Antitradicionalisti i nekonformisti, bore se za svoje ideale, ali ne tako agresivno kao Ovnovi i Lavovi.

Strelci su suptilniji; oni su nijansirana i tiša vatra, pa bolje vladaju sobom. Život je za njih otvoren poligon na kome se odigravaju razlčite bitke.

Iako su veoma moralni, ne osuđuju druge i ne zgražavaju se nad sasvim drugačijim izborima. Dovoljno su širokih shvatanja da bi pojmili sve.

Pošto su veliki optimisti, ne misle da je jedna izgubljena bitka kraj rata. Oni će uvek ići dalje. Nisu analitični poput Device; pre bi se moglo reći da su usmereni na opšte i globalne probleme. Toliko su vedri da su im strani svaki pesimizam i povlačenje.

Monotonija i rutina svakodnevnog života ne idu uz njih. Kao rodonačelnici optimizma, uvek iz sebe crpe dovoljno snage za sledeći potez. Do svojih ideala stižu nakon što isprobavaju mnogobrojne, često međusobno suprostavljene životne puteve.

Njima svojstven duhovni nemir tera ih da isprobaju više opcija pre nego što se odluče za najprijhvatljiviju. U društvu se ističu svojom neposrednošću i veselošću, no ponekad mogu biti netaktični.

Strelac vas vas nikad neće namerno uvrediti. Ako mu skrenete pažnju to da su njegove primedbe ili šale preterane, iznenadiće se ali će razmišljati o vašim rečima. On nije bezobziran poput Ovna. Ne zadržava se predugo s nekim u razgovoru, iz straha da mu nešto ne promakne.

Strelci su veliki putnici, često menjaju sredinu u kojoj žive, da bi neočekivano otišli iz nove sredine čim ona izgubi čar novine, odnosno kada je upoznaju.

Testiraju svoje mogućnosti prilagođavanja s neskrivenom radoznalošću i žarom. Ne povlače se pred opasnostima, zato što su spremni da rizikuju. Ne podnose agresivnost i namernu grubost.

Ne drže do definisanih autoriteta, a pri jakim aflikcijama Jupitera bune se protiv svega i svakoga, sporeći se čak i sa samim sobom. Ali, ne smemo nikako zaboraviti da su iskreno upućeni na traženje istinskih vrednosti i visokih načela.

Ovi rođeni filozofi zbog stalne zapitanosti dugo zadržavaju mladalačku inteligenciju. Ako ih namerno izazivate, reagovaće nepredviđeno i naprasito, mada po prirodi izbegavaju svađu.

Milosrdni su, štite slabe, ne očekujući da za to dobiju zahvalnost. Osveta je strana ovim prefinjenim prirodama koje odbijaju da prepoznaju neprijatelja.

Onoliko koliko su usmereni na opštu porblematiku. Strelci su isto toliko rasejani u odnosu na svakodnevan, konkretan život, pa su izrazito nemarni. S obzirom na to da su veoma tolerantni, očekuju da okruženje u kome žive pokaže srazmeran stepen tolerancije u odnosu na njih. U suprotnom, odlaze.

Viši tip Strelca urođeno je otmen, „kraljevskog držanja“, rafiniranih manira. Ugrožen Jupiter donosi suprotne osobine, poput licemerja, isključivosti, slepog robovanja tradiciji, pridavanja značaja „spoljašnjem“ sjaju, nesposobnostt da se čuvaju tajne drugih ljudi, sklonost ka preteranom hedonizmu, samoživosti.

Težnja ka nezavisnosti dolazi do izražaja kada je u pitanju posao. Strelci su poznati po tome što poslovne probleme rešavaju krajnje originalno. Dobro utabane staze, koje npr. koristi Devica, ne zanimaju ove nezavisne istraživače. Njihov stav jeste da svako ima svoj put.

Na kritiku reaguju dobronamerno, uvažavajući suprotna mišljenja, ali nikad neće postati dobri rutinski radnici. Protiv monotonije svakodnevnih uobičajenih poslova bore se stalnim postavljanjem pitanja i razmišljanjem o drugim mogućnostima.

Idealno obavljaju poslove koji imaju malo šanse za uspeh, zato što vole rizike. Najbolje rade kada je najteže, najgore – kada se bave poslovima koje već svi dobro znaju.

Zbunjuju svojim kardinalnim greškama kada se dosađuju. Instrukcije i savete koje drugi bezuslovno prihvataju, obavezno preispituju.

Strelci neobično lako uspostavljaju veze sa osobama suprotnog pola. Komunikativni su i šarmantni, retko su nezapaženi.

S njima nije teško živeti, pod uslovom da volite uzbuđenja. Ako ste skloni mirnijim životnim varijantama, sigurno nisu Vaš srećan izbor. Njihovo shvatanje ozbiljne veze, porodice i braka, zbog izrazite težnje ka slobodi pomalo je apatično.

Vešto zadržavaju svoj svet za sebe, ne dozvoljavajući posesivnost i potpunu asimilaciju. No, ne treba zaboraviti da nikada neće pokušati da vas podrede i ukinu Vašu samosvonost i slobodu.

Mada je ovo znak „večitih neženja i devojaka“, mogu biti izvanredni bračni partneri, otvoreni za svaki tip dogovora i saradnje. Ne pokušavajte da ih zaustavite i promenite; prihvatite ih onakvim kakvi jesu, jer zauzvrat mnogo daju.

Kao galantan, romantičan, uzbudljiv sagovornik, Strelac će se potruditi da vam pruži podršku, da savet i pažljivo vas sasluša kada vam je to najpotrebnije.

Iznenadiće vas svojom iskrenom privrženošću, zato što u nastojanju da pronađe idealnu ljubav uspostavlja veći broj veza. Ali, ako se iskreno zaljubi i proceni da ste njegov pravi izbor, ostaje veran. Istinoljubivi su i vrlo direktni u izražavanju svoje naklonosti,

Strelci ponekad preteruju, pa postanu indiskretni. Kako su optimistični i vedri, deluju bezazleno i samim tim ne izazivaju preteranu ljutnju kod onih koji su povređeni njihovim ponašanjem.

Sklonost flertu donosi im dodatne probleme, zato što ne umeju neke stvari da preseku na vreme. Nisu retki slučajevi kad zavedu, fasciniraju, uvide da ste se bezglavo zaljubili i nestanu zato što nisu mislili tako ozbiljno.

Nije na odmet zadržati određenu dozu obazrivosti u kontaktu sa Strelcem.

Vedrina blagonaklono deluje na fizičko zdravlje, pa se može reći da su Strelci prilično zdravi, vitalni i izdržljivi.

Strelac – ličnost i karakter

Radoznao i energičan, Strelac je najveći putnik među znakovima zodijaka. Njihov filozofski pogled otvorenog uma motiviše ih da lutaju daleko i široko u potrazi za smislom života. Kao neko ko je ekstrovertan, optimista i entuzijasta teško ga je zadržati na zemlji. Strelac voli promene, u stvari promena je od suštinskog značaja da bi se osećao dobro.

Vatreni znak – strelac svoje misli pretvara u konkretne akcije i u stanju je da “hoda bos po trnju” da bi ostvario svoje ciljeve. Kao i ostali vatreni znaci on ima potrebu da je stalno u kontaktu sa svetom da bi iskusio što je više moguće. Nije mu u prirodi da sedi kod kuće i čeka da mu se nešto desi. Ako je potrebno da se nešto desi, on će to inicirati.

Vladajuća planeta strelca je Jupiter, najveća planeta zodijaka. Kako je Jupiter pokretač sudbinske sreće, nije ni čudo što je strelcima sreća uvek naklonjena. Uticaj Jupitera je jak na polju stvaranja i širenja, pa je za strelca važno da mu obim struka ne postane jedina stvar koja se širi tokom životnog veka. Njegov entuzijazam nema granice, pa zato poseduje odličan smisao za humor i izraženu radoznalost.

Delovi tela u vezi sa Strelcem su butine i kukovi, pa je za njega vrlo važno da uloži dodatni napor i povede računa o organima u toj oblasti. Zato što voli prirodu, naročito kampovanje i pešačenje, mora obratiti pažnju da ne povredi ove delove tela. On će biti srećan dokle god je u stanju da istražuje, pa bi umerene telesne vežbe pospešile njegovo zdravstveno stanje i dovele ga u formu da neometano traga.

Problem sa strelcima nastaje kada mu ostavite potpuno odrešene ruke. Pod uticajem Jupitera njima sloboda predstavlja najveće blago, jer samo tako neometano mogu da putuju i istražuju različite kulture i filozofije. Zbog svoje iskrenosti, strelci su često nestrpljivi i netaktični kada treba nešto da kažu ili urade, pa je važno da nauče da se izraze na tolerantan i društveno prihvatljiv način.

Strelac – ljubav

Osobe rođene u znaku strelca su veoma razigrane i šaljive, tako da će veoma uživati u zabavama sa partnerom. Partneri koji su podjednako otvoreni, sasvim sigurno će odgovarati strastvenom, ekspresivnom strelcu koji je voljan da proba gotovo sve. Za ovaj znak uvek će postojati fina tanka linija između ljubavi i seksa. Njihova ljubav prema promeni i raznolikosti može da donese mnogo različitih lica u spavaću sobu. Odanost, vernost i posvećenost su ključne reči za zaljubljenog strelca. Imati veoma dobar osećaj o tome kako im partner razmišlja je veoma važna stvar za strelca, iz tog razloga veoma je bitno da partner bude intelektualan, osetljiv i ekspresivan.

Strelac – prijatelji i porodica

Bilo da je podsticajan razgovor u pitanju ili pešačenje po planini, možete očekivati da strelac bude okružen prijateljima. Strelac je veoma zabavan, i zna da bude “ćaknut” povremeno. Osobe rođene u znaku strelca vole da se smeju i da se sve oko njih dešava. Uživa u različitostima života i kultura tako da vrlo lako stiče prijatelje širom sveta. Velikodušni su i nisu jedni od onih koji drže predavanja. Svako ko može da piše i priča o teškim životnim temama će sasvim odgovarati strelcu. Veoma lako stiču prijatelje i ostaju čvrsto uz njih tokom godina. Kada je reč o porodici, strelac je posvećen i spreman da uradi skoro sve. Sloboda i nezavisnost su od izuzetne važnosti za ovaj otvoreni znak. Ukoliko im se to ne uskrati, svaka veza sa njima je uspešna.

Strelac – karijera i novac

“Vizuelizacija” je ključna reč za strelca. Kada nešto zamisle u svojim glavama, učiniće sve da to i ostvare. Jednostavni, ne troše reči uzalud, čini se da uvek znaju šta treba da kažu u datim situacijama. Odlični su trgovci, a još su bolji kad je uključeno putovanje. Kada strelac sagleda situaciju u celini radiće dan i noć da bi stigao do cilja.

Strelac favorizuje različite zadatke i dinamičnu atmosferu. Poslovi kao što su turistički agent, fotograf, istraživač, umetnik, ambasador, uvoznik i izvoznik odgovaraju ovoj osobi slobodnog duha.

Ljubitelj zabave, strelac uživa u zarađivanju i trošenju novca. Smatraju se najsrećnijim znakom zodijaka i ne brinu mnogo gde će zaraditi sledeći novac. Strelci preuzimaju rizike i vrlo su optimistični. Veruju da će im univerzum obezbediti sve što im je potrebno. Baratanje novcem za strelca je izuzetno dosadno, zato je najbolje imati knjigovođu ili računovođu u njihovom slučaju.

Strelac – najbolje okruženje

Napolju u pokretu.